lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tienaamisen salaisuutena työn jatkuvuus

Se, että useimmat ovat sitä mieltä että mysteerikeikoista ei joko tienaa tarpeeksi tai että korvauksia ja palkkioita pitää odottaa kauan, johtaa siihen, että ihmiset jättävät mysteerishoppailunsa lyhyeen. Tämä tietysti lisää töitä aktiiveille.

On totta että jos on malttamaton, voi tuntua pitkältä ajalta odottaa korvausta, joka pisimmillään venyykin melkein kahden kuukauden mittaiseksi ajaksi (keikka alkukuusta, maksu seuraavan kuun lopussa). Kuitenkin, jos tekee keikkaa KOKO AJAN aloituksen jälkeen, ja malttaa odottaa ensimmäisen palkkapäivän yli, käy niin että tulot ovat jatkuvia. Se ei tunnu niin kummalliselta jos kuukaudesta toiseen keikkailee ja kuukaudesta toiseen saa korvauksia.

 Itse olen saanut nopeimmat korvaukset niistä töistä, mihin on ensin itse täytynyt panostaakin eniten. Tällä tarkoitan sellaisia asiointeja joissa täytyy ostaa kalliimpi tuote/palvelu kuin mitä vaikka ravintola-annos on.

Jos teet paljon työtä, kannattaa pitää kuitenkin kirjaa mitä olet saamassa ja mistä. Itsellä on tällä hetkellä tilanne että neljästä paikasta on tulossa palkkioita tai korvauksia, mutta en edes tiedä miten paljon tai koska. Tai tiedän suunnilleen koska, sillä tiedän eri firmojen palkanmaksupäivät ja seurailen näiden aikaan sähköpostia ja nettipankkia. Tässäkin kuussa suurimpaan osaan näistä paikoista teen lisää töitä, jolloin myös seuraavana palkkapäivänä on tulossa korvauksia.

Ajatukseni on siinä, että älä katso mysteerikeikkaan itse käyttämääsi rahaa mitenkään parempana rahana kuin muu raha, kyllä sinä sen saat takaisin. Ja vielä parempi jos saat sen lisäksi palkkiotakin. Sen sijaan että odottaisit kieli pitkällä tuota huoltoasemakäyntiin/ravintolaan/kauppaan käyttämääsi rahaa, tee lisää keikkoja ja laita lisää rahaa "kylvämään". Kaikki ne tulevat luoksesi takaisin kyllä.


Päivitystä: Tein tsekkauksen kahden kuukauden keikoista erääseen tiettyyn firmaan. Tulen saamaan seuraavan kahden palkanmaksun yhteydessä n. 480€ tästä yhdestä firmasta. Asioinnit olen siis tehnyt kuluvan ja viime kuun aikana.
Tuosta 480€:sta 180€ olen käyttänyt keikkojen yhteydessä erilaisiin hyödykkeisiin ja loput ovat puhdasta palkkaa. Ihan hyvä korko siis käytetylle rahalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti