tiistai 16. huhtikuuta 2013

Olen rekisteröitynyt mysteerishopperiksi - miten saan keikkoja?

Kuvitellaan tilanne että olet kirjautunut mysteerifirman listoille. Ensinnäkin - onnittelut! Pian voit alkaa tekemään asiointeja!

Edessäsi on kolme vaihtoehtoa (voi olla enemmänkin, nämä kolme variaatiota olen itse kohdannut):

1. Teet mysteerifirman sivuilla määritellyn lisäselvityksen ja/tai koulutuspaketin. Lisäselvitys on itseesi liittyvää tietoutta mm. kiinnostuksen kohteistasi, mahdollisuuksistasi (onko autoa, moottoripyörää, asutko maalla/kaupungissa jne.), tai vaikka omistamistasi luottokorteista. Lisäselvityksen avulla mysteerifirma voi haravoida verkostostaan ne shopperit jotka asiakkaan määrittelemään profiiliin sopivat. Esimerkkinä kuka tahansa voi käydä kahvilassa, mutta tarvitaan tietty luottokortti tietyn luottokorttifirman asiakaspalveluun soittamiseen.
Koulutuspaketti voi sisältää sivutolkulla luettavaa jonka perusteella tehdään koe. Yleensä koe on monivalintakysymyspatteristo liittyen joko yleisesti ottaen mysterishopperitoimintaan tai tietyn asiakkaan havainnointeihin.
Nämä tehtyäsi olet "valmis" shopperi ja voit alkaa saada / tehdä keikkoja.

2. Olet kirjautunut listoille, ja voit jäädä iloisesti odottamaan yhteydenottoja.

3. Saat ohjeet harjoitushavainnoinnin tekemiseen. Tämä on koulutuspaketin kaltainen "tulikoe", joka arvioidaan ja sen onnistuttua voit alkaa tekemään varsinaisia keikkoja. Harjoitusasiointi voi olla palkallinen tai sitten ei. Itse olen törmännyt molempiin vaihtoehtoihin.


Kun kaikki on valmista, alkaa mysteerityö!

Firmasta riippuen on edessäsi jälleen kaksi vaihtoehtoa:

1. Valitset itse haluamasi tehtävät nettiohjelmiston kautta. Tehtävien valinta voi olla suoraa valintaa tai hakemuspohjaista. Jälkimmäisessä ilmoitat halukkuutesi tiettyyn keikkaan ja se voidaan evätä esim. tiettyjen vaatimusten puuttuessa. Suora valinta tarkoittaa sitä että tehtävät ovat kaikille avoimia, kuka ensiksi ehtii, se tehköön.

2. Firma lähestyy sinua joko sähköpostilla tai puhelimitse ja ehdottaa tiettyjä asiointeja sinun tehtäväksi. Mysteerishopperi ei etukäteen pysty tietämään tai katselemaan minkälaisia töitä on tarjolla.
2.1. Variaatio tästä on sellainen, että firma lähettää yhteispostin koko tietyn alueen shoppereille; se joka ensiksi ehtii reagoida saa keikan.


Alku voi olla hidasta ja voi mennä pitkäänkin ennen kuin "kala nappaa", mutta kärsivällisyys palkitaan ja kunhan shopperi saa mahdollisuuden todistaa arvonsa häntä kutsutaan mukaan aina uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti