maanantai 22. huhtikuuta 2013

"Haloo, mysteerishoppaajalla.. Juu, tottakai otan keikan vastaan!"

Mysteerishoppauksen yksi vaativa puoli on se, että halukkaan shopperin tulisi olla aina tavoitettavissa. Kun puhelin soi tai kimppasähköposti kilahtaa saapuneisiin, täytyy olla paikkeilla tai keikka menee jollekin muulle. Sama asia on missä tahansa keikkatyössä, ensiksi vastannut värvätään.

Koska olin juuri tavoitettavissa sain monta hienoa keikkaa, itselle aivan uudenlaista. Havainnoijien käyttö yleistyy koko ajan ja pienemmätkin alat ja yritykset tekevät tällä menetelmällä asiakastutkimuksia yhä useammin. Jos olet shopperi, muista että et tee turhaan pieniäkään keikkoja, sillä ne ovat tie parempiin, mielenkiintoisempiin ja paremmin palkattuihin töihin.

Itse sain niin hyvän diilin että en usko vastaavan kovin äkkiä toistuvan. En tarkoita rahallista korvausta (pelkästään) vaan kokemusta jostakin sellaisesta mitä ns. tavallisena ihmisenä ei ikimaailmassa kokisi. Koska en luonnollisestikaan kerro yksityiskohdista mitään, jää lukijan tehtäväksi muodostaa mielessä skenaario sellaisesta tilanteesta joka olisi mukava kokea mutta joka ei ole mahdollista.

Olo on vähän kuin mallinukella joka tuijottaa ihmisiä näyteikkunastaan, mutta ihmiset huomioivat korkeintaan vaatteet jotka nukella on yllä. Mysteerishoppaaja on kaikkien nähtävillä mutta kukaan ei häntä huomioi.

Paitsi työnantaja soitoillaan.

Lisäys myöhemmin samana päivänä:
Kannatti olla edelleen tavoitettavissa: toisesta firmasta soitettiin ja sovin seitsemän keikkaa lisää. Lisäksi laitoin kolme keikkahakemusta vetämään, hyväksymistä odotellessa... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti