lauantai 13. huhtikuuta 2013

Rahaa shoppaamalla? Mysteeriostajan palkka

Mysteerishopperi voi saada korvauksensa monellakin tapaa:

  • rahapalkka (suomalaiset firmat pyytävät verokortin joten lisätyö on kaikin puolin asiallista ja laillista, ulkomaisten firmojen kohdalla ostajalla on velvollisuus itse huolehtia tiedonkulusta verottajalle)
  • lahjakortti, voi olla vapaavalintainen tai ennalta määriteltyyn paikkaan
  • korvaus asioinnista koituneista kuluista (esim. asiointi ravintolassa, saat kuittia vastaan kuluttamasi summan)
  • km-korvaus
  • useimmiten korvaus on edellisten yhdistelmä
Pitkissä keikoissa ostajan pitäisi olla oikeutettu päivärahoihin. Ostaja on yleensä työsuhteessa mysteerifirmaan vain asiointikohtaisesti. Työsuhde voi kuitenkin olla myös jatkuva osa-aikaisella periaatteella.
Shoppaamalla voi todella saada rahaa, vaikka ensialkuun tarjotut työkeikat ehkä ovatkin vaatimattomia. Parhaisiin ansioihin pääsee, jos saa tehdä tuntipalkalla, saa km-korvaukset sekä saa tehdä yhdistettyjä keikkoja ns. putkeen. Mysteerishopperin päivä voi siis olla jopa kymmenentuntinen kun otetaan huomioon matkat, asioinnit sekä raporttien teot. Jos kaiken tämän saa tuntipalkalla muiden korvausten lisäksi, kertyy ansioitakin mukavasti.

Vuoden 2013 ensimmäisen kolmen kuukauden aikana olen saanut rahapalkkaa noin 680€. Tuo summa sisältää myös verottomia km-korvauksia. Lisäksi olen saanut rahaan verrattavissa olevia hyödykkeitä usealla sadalla eurolla. Näitä on esim. ravintola-ateriat, polttoneste, autopesu, auton huoltotarvikkeet ja polttonestelahjakortit, elintarvikkeita kuten mausteita, lihaa, mehuja. Tämän vuoden aikana en ole tarvinnut omaa rahaa auton polttoaineeseen lainkaan, sillä työkeikat huoltoasemilla ja korvaukset lahjakortteina ja km-korvauksina ovat pitäneet auton liikkeellä.

Jos saat yhden mysteerikeikan jossa käyt syömässä ravintolassa, älä masennu vaikka siitä ei maksettaisi mitään. Saat kuitenkin ilmaisen aterian ravintolassa! Ja jos saat kuukaudessa kolme, saat kolme ilmaista ateriaa! Näin sinun tarvitsee käyttää kolmen aterian verran vähemmän rahaa, sillä syödä pitäisi joka tapauksessa. Tavallaan tuon kertyneen säästön voisi laskea siis myös palkaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti