keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Onko Gapbuster ongelmissa?

Viime kuukausina runsaasti keskustelua herättänyt aihe Gapbusteriin liittyen ei ole mitenkään mairitteleva. Noin puolen vuoden ajan kautta maailman on esiintynyt yhä ikävämmäksi menevä, myöhäinen palkanmaksu. Firmalla on muutoinkin jälkijunassa laukkaava palkanmsaksusykli, mutta nykyään palkkaa voi joutua odottamaan keikan teon jälkeen lähes kolme kuukautta.

Shopperit ympäri maailman ovat hyvin äkäisiä ja ahdistuneita: englanninkielisillä foorumeilla pelätään pahinta eli tilannetta että seuraavaa palkkaa ei enää tulekaan. Kuten useimmiten näissä hommissa on asianlaita, shopperi on laittanut omaa rahaa kiinni tehtäviin. Menetetyksi ei siis jäisi ainoastaan oma aika ja luvattu palkka vaan myös raha jonka on jo keikan yhteydessä käyttänyt.

Gapbuster on kaiketi aika iso organisaatio sillä hommia tehdään ympäri maailman. Eri maissa on eri asiakkuuksia ja siis erilaisia tehtäviä. Ameriikan ihememaassa firma on ilmeisesti menettänyt ison asiakkaan joku aika sitten. Tämä on omiaan herättämään epäluuloa ostajissa.

Itse olen tympääntynyt siihen mitä saa lukea jatkuvasti; palkan tulemisen päivään ei voi luottaa. Jos oletettu maksupäivä on tehtävän teon kalenterikuukautta  (vaikka syyskuu) seuraavan kuukauden 26.pvä (lokakuun 26.), voi todellinen maksupäivä olla pitkällä marraskuussa. Tai myöhemmin. Ei siinä, jokainen luvattu sentti on maksettu mutta aikataulu on kaikkea muuta kuin luottamusta herättävä.

Olen pitänyt kovasti tästä firmasta mutta pienellä varauksella tässä mennään kuukaudesta toiseen. Erityisesti seuraan mitä heistä kuuluu muualta päin maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti